Accueil / Développement / Agrobusiness : une délégation d’entreprises burkinabè prospecte à Taiwan

Agrobusiness : une délégation d’entreprises burkinabè prospecte à Taiwan

Agrobusiness : une délégation d’entreprises burkinabè prospecte à Taiwan

agrobusiness-une-delegation-d-entreprises-burkinabe-prospecte-a-taiwan_5a1806b2410f4_l220_h230Une vingtaine de gens d’affaires burkinabè du secteur agroalimentaire ont effectué du 16 au 24 novembre une mission de prospection à Taiwan.

Conduits par Jean de Dieu Somda, président du Club des hommes et femmes d’affaires Burkina-Taiwan, ils ont visité des usines produisant des fertilisants, des machines agricoles et des équipements de transformation des aliments, rencontré des entrepreneurs taiwanais et noué de précieux contacts en vue de commandes et de coopérations.

«Le premier objectif de cette visite était de faire connaissance afin d’ouvrir des voies nouvelles aux entrepreneurs burkinabè pour nouer des liens d’affaires, a expliqué Jean de Dieu Somda le 23 novembre à Taiwan Info. Le volume des échanges économiques entre le Burkina Faso et Taiwan est en effet encore modeste», a-t-il noté.

Ces dirigeants d’entreprises agroalimentaires provenaient des différentes régions du Burkina Faso, spécialisés dans des domaines allant de la production d’aliments pour le bétail à la fourniture de solutions d’équipements solaires pour les exploitations agricoles, en passant la production et la vente de machines agricoles, de transport et de transformation.

Leur venue avait été préparée en amont par le Service de coopération de l’Ambassade de la République de Chine (Taiwan) au Burkina Faso.

Du 17 au 19 novembre, les participants se sont rendus au Salon international de l’industrie alimentaire de Taiwan, qui se tenait au Hall des expositions de Nangang.

«Nous avons pu apprécier le niveau technologique des entreprises taiwanaises», a relevé Jean de Dieu Somda.

La mission s’est poursuivie par des visites d’entreprises permettant d’observer concrètement la fabrication des produits et les équipements utilisés.

Dans le district de Changhua, les membres de la mission de prospection ont visité l’entreprise d’engrais Fwusow Fertilizers et une usine de Springway Enterprise, spécialisée dans la fabrication d’équipements de machines pour la transformation et la conserve des légumes.

A Taoyuan, ils ont été reçus chez Shieng Shung Machine-Tool, une société spécialisée dans la fabrication de machines automatiques de production de savon.

A Yilan, où la délégation des hommes et femmes d’affaires du Burkina Faso s’est rendue par la suite, ils ont découvert en Yuankai Machinery, un leader de la fabrication de petites machines agricoles à Taiwan, qui est également reconnu dans la sous-région.

En outre, tout au long du séjour, des rendez-vous d’affaires ont été organisés entre les entrepreneurs burkinabè et leurs homologues taiwanais.

«Ces rencontres bien ciblées ont permis une connaissance plus approfondie et l’exploration d’opportunités d’affaires. Au fur et à mesure de la visite, ces contacts se sont intensifiés», s’est félicité Jean de Dieu Somda.

Pour les acteurs bukinabè de l’agrobusiness, il s’agit, a-t-il expliqué, non seulement de trouver les équipements adéquats, mais aussi les partenaires techniques, voire financiers, ainsi que l’accompagnement adéquat en termes de transferts de technologies.

«Des partenariats ont été scellés lors de cette mission et des options ont été prises qui seront à exploiter par la suite», a-t-il ajouté.

Se disant très satisfait de la disponibilité des autorités taiwanaises et émerveillé par le sens de l’accueil des entrepreneurs taiwanais rencontrés, Jean de Dieu Somda a expliqué que la relation bilatérale entrait dans une nouvelle étape.

«Depuis plus de 20 ans, l’accent a été mis sur les liens diplomatiques. Nous continuerons à travailler à ce que les 23 millions de Taiwanais soient considérés comme un acteur de plain-pied au sein de la communauté internationale, mais vient aussi le temps d’échanges économiques plus poussés », a-t-il déclaré.

Fondé en avril, le Club des hommes et femmes d’affaires Burkina-Taiwan compte déjà une centaine de membres et entend, à l’écart de toute considération politique, favoriser les échanges économiques entre les deux pays.

«De ce point de vue, la réussite à Taiwan du modèle des grappes d’entreprises, qui voit la production d’un produit fini répartie entre plusieurs entreprises travaillant en toute confiance, nous intéresse beaucoup. Nous souhaitons voir comment l’adapter à la réalité socioculturelle du Bukina Faso.»

aib.bf

ECOTV, La webtv de ecodufaso

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut