Accueil / Développement / Attaque terroriste à Ouagadougou: Affaires au ralenti dans les encablures de café-restaurant Aziz Istanbul

Attaque terroriste à Ouagadougou: Affaires au ralenti dans les encablures de café-restaurant Aziz Istanbul

Attaque terroriste à Ouagadougou: Affaires au ralenti dans les encablures de café-restaurant Aziz Istanbul

 

Deux jours après l’attaque terroriste survenue dans la nuit du 13 au 14 août dernier à Ouagadougou, les affaires sont au ralenti aux alentours du café-restaurant Aziz Istanbul, cible de l’attentat. Tel est le constat sur les lieux, à la mi-journée du mercredi 16 août 2017.

La vie a repris son cours normal tout le long de l’Avenue Kwamé N’Krumah, en bordure de laquelle se trouve le restau Aziz Istanbul, cible des terroristes dans la nuit de dimanche 13 au lundi 14 août dernier. Même en face dudit café-restaurant, de l’autre côté du terre-plein, situé vers l’extrémité sud de l’avenue Kwamé N’Krumah, les services sont fonctionnels. L’on peut y apercevoir établissements bancaires ouverts, des gérants de boutiques, de parkings et des vendeurs de cartes de recharge qui continuent d’exercer allègrement leurs affaires.

Les-locaux-du-café-restaurant-Aziz-Istanbul

 

Même si les services avoisinant le café-restaurant attaqué ont rouverts, pour la plupart ce mercredi matin, l’affluence de la clientèle en ces lieux, n’est encore au rendez-vous. En témoignent les propos de Alfred Kayambo, la quarantaine, gérant d’un kiosque-restaurant, situé au côté Nord-est du restaurant Aziz-Istanbul. Il dit être gérant de cet endroit où l’on vent de la boisson et des mets locaux divers, depuis presque six ans.

«Le lundi matin, au lendemain de l’attaque terroriste, nous sommes arrivés ici, mais nous n’avons pas pu avoir accès à notre lieu de travail parce que les éléments des Forces de défense et de sécurité (FDS) avaient barricadé l’endroit», raconte M. Kayambo. Et de préciser que ce n’est que ce mercredi matin qu’il a pu ouvrir son lieu de travail mais, s’empresse-t-il d’ajouter, «il n’y a pas de clients comme à l’accoutumée».

A en croire ce gérant, habituellement, à la même période de la journée (nous l’avons rencontré aux environs de 12 heures 30 minute, Ndlr), il pouvait faire un chiffre d’affaire de 50.000 F CFA. «Je vous assure que pour le moment n’avons pas encore enregistré une recette de 20. 000 FCFA», regrette-t-il, avant d’expliquer cela par la hantise occasionnée par l’attaque terroriste d’il y a trois jours.

Un-léger-dispositif-sécuritaire

Revenant sur cet évènement, Alfred rapporte qu’il a appris l’attaque du café restaurant de son voisin (Aziz Istanbul), le dimanche 13 août aux environs de 21 heures 30 minutes. «Ce jour-là, j’étais à la maison lorsqu’un ami qui travaille en ces lieux, m’appelé pour m’informer qu’ils sont attaqués par des présumés terroristes», confie M. Kayambo. Pour lui, les autorités burkinabè doivent renforcer les mesures sécuritaires pour prévenir des attaques pareilles qui engendrent des conséquences dommageables.

Tout comme Alfred Kayambo, les propriétaires de lieux de vente ne sont pas contents de la situation engendrée par les terroristes. C’est le cas G.T, mécanicien, installé à un jet de pierre du Café-restau Aziz Istanbul, côté Nord. Lui aussi a repris son service, mais regrette également la faible fréquence de clients.

Visiblement toujours sous le choc, G.T, évite de raconter son calvaire. «Nous ne souhaitons plus revivre des moments pareils. Ce jour-là, j’ai eu la plus grande peur de ma vie. J’ai eu la vie sauve grâce à Dieu», avoue-t-il, refusant tout autre commentaire, malgré notre insistance.

Jusqu’à cet après-midi du mercredi 16 août 2017, les services jouxtant le Café-restau Istanbul, sont fermés. Il s’agit des services situés dans la zone délimitée à l’aide de cordon de sécurité. Un léger dispositif sécuritaire y est installé. Seuls des journalistes sont autorisés à prendre des vues, mais à une distance assez raisonnable.

avenue-Kwamé

Interrogés, les éléments des FDS trouvés sur les lieux, disent ne pas savoir jusqu’à quand la zone restera inaccessible pour les ex-travailleurs.

L’attaque terroriste est intervenue dans la nuit de dimanche à lundi dans la capitale burkinabè, a fait 18 morts et 25 blessés, selon un bilan officiel. Elle a eu lieu aux environs de 21 heures et a touché le café-restaurant Aziz Istanbul sur l’Avenue Kwamé N’Krumah, en plein cœur de Ouagadougou.

A l’issue de l’identification des personnes décédées, il ressort qu’il y a eu neuf Burkinabè tués. L’on dénombre plusieurs autres nationalités dont deux Koweitiens, une Canadienne, un Français, un Sénégalais, une Nigériane, un libanais et un Turc.

Une délégation du gouvernement burkinabè, conduite par le ministre d’Etat, en charge de la Sécurité, Simon Compaoré, a rencontré, hier mardi dans la soirée, les familles des victimes.

Alfred KANON

ecodufaso.com / ecodafrik.com

Légendes des photos

1-    Le gérant de kiosque-restaurant, Alfred Kayambo déplore la baisse de sa clientèle

 

2-    Les locaux du café restaurant Aziz Istanbul sont toujours inaccessibles pour les visiteurs et même les travailleurs des lieux

 

3-    Un léger dispositif sécuritaire es toujours visible à la devanture du café restaurant Aziz Istanbul

 

4-    Des passants sur l’avenue Kwamé N’Krumah marquent l’arrêt pour regarder, le café restaurant Aziz Istanbul, la cible des terroristes

 

 

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of 070-461 dumps administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package 070-347 dumps currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter 70-417 dumps and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 14 You are designing a package control flow. The package moves sales order data from a SQL Azure transactional database to an on-premise reporting 70-463 dumps database. The package will run several times a day, while new sales orders are being added to the transactional database. The current design of the package

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut