Accueil / Entretiens Exclusifs / Aziz Kaya, PDG du Café Aziz Istanbul: « Nous allons faire mieux que cela parce que nous n’avons pas peur des terroristes »

Aziz Kaya, PDG du Café Aziz Istanbul: « Nous allons faire mieux que cela parce que nous n’avons pas peur des terroristes »

Aziz Kaya, PDG du Café  Aziz Istanbul: « Nous allons faire mieux que cela parce que nous n’avons pas peur des terroristes »

Le dimanche 13 août 2017, un commando composé de deux assaillants, lourdement armés, a fait irruption dans le café-restaurant « Aziz Istanbul», un lieu très fréquenté par les expatriés au Burkina. Ces attaques ont occasionné la mort de 18 personnes et de nombreux blessés. Ces attaques sont encore dans les esprits des Burkinabè puisqu’intervenues moins de deux ans après celles du restaurant - café « Cappuccino » et « Splendid Hotel ». Aziz Kaya, est le Président directeur général de cet établissement qui emploie plus de 50 personnes avec en moyenne une masse salariale de 3 millions de F CFA par mois. Encore sous le choc, nous l’avons rencontré dans la matinée du 17 août 2017   sur les lieux du drame, « Aziz Istanbul pâtisserie café ». Il n’entend pas baisser les bras ! C’est du moins ce qu’il nous a confié. Mieux, nous a-t-il indiqué, ce sera un « Aziz Istanbul pâtisserie café » plus fort, plus beau, plus chic qui rouvrira ses portes d’ici 2018. Lisez !

 

Ecodufaso.com : Comment se porte Aziz Kaya?

Aziz Kaya : Je vais bien mais je dois avouer que c’est un fardeau difficile à supporter. Les terroristes crient souvent « Allah » alors qu’ils ont tué des musulmans et des chrétiens. Ce qui veut dire que les terroristes n’ont ni religion ni pays. 18 personnes sont mortes et c’est difficile pour moi de l’expliquer.

Comment les choses se sont passées le dimanche 13 aout 2017 ?

Les-locaux-du-café-restaurant-Aziz-Istanbul

Chaque jour, nous travaillons de 6h à minuit. Le dimanche 13 août 2017, je suis rentré un peu plus tôt. Le chef de la Police m’a appelé vers 21h pour me demander s’il y avait un problème au café. Un autre ami m’a appelé pour m’expliquer le problème. Notre restaurant était plein ce jour à cause du match de football et l’anniversaire d’un jeune garçon. Il y avait un groupe de koweitiens de 4 ou 5 personnes qui étaient là. Il y avait aussi une équipe de « Turkish Airlines ». Ils étaient à peu près 9 personnes qui étaient là mais fort heureusement, ils sont partis 5 minutes avant le début des événements. Nous avons la chance parce qu’il y a une porte qui permet de passer par l’arrière sinon on aurait eu plus de 80 morts. Quand les tirs ont commencé, certains ont pu s’échapper par cette porte.

Comment vous-vous êtes senti quand vous avez appris la nouvelle ?

J’étais très choqué !

 Depuis l’attaque du café Capuccino en janvier 2016, avez-vous pris des dispositions utiles pour protéger vos clients ?

Oui. Nous avons toujours deux policiers qui travaillent depuis l’ouverture jusqu’à la fermeture du restaurant. Quand les choses ont commencé, les policiers étaient les premiers à fuir. S’ils avaient essayé de tirer, le nombre de personnes tuées n’allait pas être aussi important. Comme ils ont été les premiers à fuir, les terroristes sont rentrés dans le Café sans problème pour canarder les gens.

Aziz-Kaya

Avez-vous perdu des proches dans cette attaque ?

Oui. Nous avons perdu un ami, un turc qui était malade. Il travaillait dans une mine d’or à 200 Km de Ouagadougou et il était venu à Ouagadougou pour se soigner. Nous avons un ami turc qui est également blessé mais Dieu merci, ça va. L’on n’a pas enregistré de pertes en vies humaines au niveau du personnel.

 

A combien évaluez-vous les pertes matérielles ?

Ça, ce n’est pas important. Le matériel perdu peut être remplacé. Mais les personnes décédées non. Mais nous avons commandité une expertise pour évaluer les dégâts.

Combien de personnes employez-vous ?

Nous avons plus de 50 employés. Chaque mois nous déboursons à peu prêt 3 millions de F CFA pour les salaires des employés.

Êtes-vous prêt à rouvrir ?

Oui. Nous allons faire mieux que cela parce que nous n’avons pas peur des terroristes. Cette année, ça ne sera pas possible mais peut être en 2018.

Quel est votre message à l’endroit des familles des victimes et aux blessés de cette attaque ?

Nous sommes tristes pour eux. Nous présentons nos condoléances à tous ceux qui ont perdus des proches, parents et amis dans cette barbarie. Nous aurions souhaité que les choses se passent autrement, mais hélas ! Nous sommes désolés et souhaitons que ça soit la dernière fois que ces genres d’évènements arrivent au Burkina. Aux personnes blessées, nous leurs souhaitons prompte rétablissement. Nous saluons et remercions les autorités burkinabè qui ont été à nos côtés du début jusqu’à l’heure où je vous parle.

Interview réalisée par Moubarak SILGA

Ecodufaso.com/Ecodafrik.com

 

 

Légendes 

1-    Aziz Kaya n’entend pas baisser les bras

2-    Un « Aziz Istanbul café » pus grand, plus beau va rouvrir ses portes

 

 

 

 

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut