Accueil / ACTUALITES FINANCIERES: AFRIQUE / Banques : Oragroup veut lever 35 milliards de Fcfa sur le marché de UEMOA

Banques : Oragroup veut lever 35 milliards de Fcfa sur le marché de UEMOA

Banques : Oragroup veut lever 35 milliards de Fcfa sur le marché de UEMOA

Le groupe bancaire Oragroup veut lever 35 milliards de francs CFA sur le marché de l’Union économique et monétaire ouest-africaine (UEMOA). Des fonds destinés à financer le développement du groupe.

Le Groupe bancaire Oragroup vient de lancer une émission de billets de trésorerie d’un montant total de 35 milliards de francs CFA soit 53,3 millions d’euros, a annoncé un communiqué du groupe basé à Lomé, la capitale du Togo. Avec une maturité de 18 mois, cet appel public à l’épargne sur le marché financier régional de l’Union économique et monétaire ouest-africaine (UEMOA), fait suite à une première opération du genre mais de moindre envergure. Entamé le 6 septembre 2016, le montant de ce premier emprunt considéré comme « réussi » était estimé à 21,2 milliards de francs CFA.

« Les marchés nous ont fait confiance pour la première tranche de l’émission de billets de trésorerie qui s’est achevée en octobre 2016. Depuis, nos comptes pour l’exercice 2016 sont venus confirmer la bonne santé du groupe », a affirmé Binta Touré Ndoye, Directrice générale d’Oragroup.

A quelle fin ?

« Faire appel aux investisseurs régionaux est un motif de satisfaction car cela montre la capacité croissante de l’épargne locale à contribuer et à approfondir le secteur financier ouest-africain », s’est félicitée la Directrice générale du groupe.

En juillet 2016, le groupe avait également obtenu un prêt interbancaire de 20 milliards de francs CFA auprès de la Banque ouest-africaine de développement (BOAD). Toutes ces ressources, une fois rassemblées, seront investies dans les projets d’extension du groupe bancaire. Les services à la clientèle, essentiellement les particuliers et les PME, seront servis.

Présent dans plus de 12 pays de l’Afrique de l’ouest et du centre et dans quatre zones monétaires dont l’UEMOA et la CEMAC, l’Oragroup qui compte aujourd’hui plus de 1 600 collaborateurs et plus d’une centaine d’agences, revendique une très forte croissance.

Un groupe bancaire en bonne santé?

Le total bilan du groupe bancaire s’établit à plus de 1 630 milliards de francs CFA. Quant aux dépôts de la clientèle, ils sont arrêtés à 1 060 milliards de francs CFA. Un exploit qui repose principalement sur l’acquisition du réseau des Banques régionales de solidarité (BRS) en 2013.

Agréée par la Banque centrale des États de l’Afrique de l’ouest (BCEAO), et monté par deux sociétés de gestion et d’intermédiation à savoir SGI Togo et CGF Bourse, ce programme d’émission bénéficie d’une garantie à 100 % du Fonds Gari avec l’appui de son principal actionnaire African Guarantee Fund (AGF).

La Tribune Afrique

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Cisco Exam Code: 300-207 Exam Name: Implementing Cisco 200-125 dumps Threat Control Solutions Version: DemoDEMO

QUESTION 1 When learning accept mode is set to auto, and the 100-105 dumps action is set to rotate, when is the KB created and used? A. It is created every 24 hours and used for 24 hours. B. It is created every 24 hours, but the current KB is used. C. It is created every 1 hour and used for 24 hours. D. A KB is created only in manual mode. Correct Answer: A

QUESTION 2 What are three benefits of the Cisco AnyConnect Secure 210-260 dumps Mobility Solution? (Choose three.) A. It can protect against command-injection and directory-traversal attacks. B. It provides Internet transport while maintaining corporate security policies. C. It provides secure remote access to managed computers. D. It provides clientless remote access to multiple network-based systems. E. It enforces security policies, regardless of the user location. F. It uses ACLs to determine best-route connections for 300-115 dumps clients in a secure environment. Correct Answer: BCE

QUESTION 3 Cisco AVC allows control of which three of the following? (Choose three.) A. Facebook B. LWAPP C. IPv6 D. MySpace E. Twitter F. WCCP Correct Answer: ADE

QUESTION 4 Which three statements about the Cisco IPS appliance 300-101 dumps configurations are true? (Choose three.)A. The maximum number of denied attackers is set to 10000. B. The block action duraton is set to 3600 seconds. C. The Meta Event Generator is globally enabled. D. Events Summarization is globally disabled. E. Threat Rating Adjustment is globally disabled. Correct Answer: ABC

QUESTION 5 Which two Cisco IPS events will generate an IP log? (Choose two.) A. A signature had an event action 640-911 dumps that was configured with log packets. B. A statically configured IP or IP network criterion was matched. C. A dynamically configured IP address or IP network was matched. D. An attack produced a response action. Correct Answer: AB

QUESTION 6 Which IPS engine detects ARP spoofing? A. Atomic ARP Engine B. Service Generic Engine C. ARP Inspection Engine D. AIC Engine Correct Answer: A

QUESTION 7 A system administrator wants to know if the email traffic 300-075 dumps from a remote partner will activate special treatment message filters that are created just for them. Which tool on the Cisco Email Security gateway can you use to debug or emulate the flow that a message takes through the work queue? A. the message tracker interface B. centralized or local message tracking C. the CLI findevent command D. the trace tool E. the CLI grep command Correct Answer: D

QUESTION 8 Which three sender reputation ranges identify the default behavior of the Cisco 300-320 dumps Email Security Appliance? (Choose three.) A. If it is between -1 and +10, the email is accepted B. If it is between +1 and +10, the email is accepted C. If it is between -3 and -1, the email is accepted and additional emails from the sender are throttled D. If it is between -3 and +1, the email is accepted and additional emails from the sender are throttled E. If it is between -4 and +1, the email is accepted and additional emails from the sender are throttled F. If it is between -10 and -3, the email is blocked G. If it is between -10 and -3, the email is sent to the virus and spam engines for additional scanning H. If it is between -10 and -4, the email is blocked

Correct Answer: ACFQUESTION 9 Who or what calculates the signature fidelity rating in a Cisco 300-208 dumps IPS? A. the signature author B. Cisco Professional Services C. the administrator D. the security policy Correct Answer: A

QUESTION 10 Which type of signature is generated by copying a default 300-135 dumps signature and modifying its behavior? A. meta B. custom C. atomic D. normalized Correct Answer: B

QUESTION 11 Which command allows the administrator to access the Cisco 400-251 dumps WSA on a secure channel on port 8443? A. strictssl B. adminaccessconfig C. ssl D. ssh Correct Answer: A

QUESTION 12 When you create a new server profile on the Cisco ESA, which subcommand of the ldapconfig command configures spam quarantine end-user authentication? A. isqauth B. isqalias C. test D. server Correct Answer: A

QUESTION 13 What are three features of the Cisco 210-065 dumps Security Intellishield Alert Manager Service? (Choose three.) A. validation of alerts by security analysts B. custom notifications C. complete threat and vulnerability remediation D. vendor-specific threat analysis E. workflow-management tools F. real-time threat and vulnerability mitigation Correct Answer: ABE

QUESTION 14 Which Cisco Cloud Web Security Connector feature allows access by all of an organization's users while applying Active Directory group policies?A. a company authentication key B. a group authentication key C. a PAC file D. proxy forwarding E. a user authentication key Correct Answer: A

QUESTION 15 The Web Cache Communication Protocol (WCCP) is a content-routing protocol 300-206 dumps that can facilitate the redirection of traffic flows in real time. Your organization has deployed WCCP to redirect web traffic that traverses their Cisco Adaptive Security Appliances (ASAs) to their Cisco Web Security Appliances (WSAs). The simulator will provide access to the graphical user interfaces of one Cisco ASA and one Cisco WSA that are participating in a WCCP service. Not all aspects of the GUIs are implemented in the simulator. The options that have been implemented are sufficient to determine the best answer to each of the questions that are presented. Your task is to examine the details available in the simulated graphical user interfaces and select the best answer.What traffic is not redirected by WCCP? A. Traffic destined to public address space B. Traffic sent from public address space C. Traffic destined to private address space D. Traffic sent from private address space Correct Answer: B

QUESTION 16 Which feature does Acceptable Use Controls use to implement Cisco 300-209 dumps AVC? A. ISA B. Cisco Web Usage Controls C. Cisco WSA D. Cisco ESA Correct Answer: B

QUESTION 17 What is a valid search parameter for the Cisco ESA find event tool? A. Envelope OriginationB. Envelope Type C. Message ID D. Download Type Correct Answer: C

QUESTION 18 What is the function of the Web Proxy Auto-Discovery protocol? A. It enables a web client to discover the URL of a configuration file. B. It enables a web client to download a script or configuration file that is named by a URL. C. It enables a web client's traffic flows to 70-774 dumps be redirected in real time. D. It enables web clients to dynamically resolve hostname records. Correct Answer: A

QUESTION 19 Which technology is used to improve business-critical application performance? A. Application Visibility and Control B. Intrusion Prevention Services C. Advanced Malware Protection D. TrustSec Correct Answer: A

QUESTION 20 Which three categories of the seven major 210-250 dumps risk management categories are covered in the Cyber Risk Reports? (Choose three.) A. vulnerability B. risk rating C. legal D. confidence level E. geopolitical F. global reputation Correct Answer: ACE

QUESTION 21 Which platform has message tracking enabled by default? A. C670 B. C370 C. Virtual ESA D. It is not enabled by default on any platform. Correct Answer: D
Aller en haut