Accueil / Tic & Telecoms / Douane numérique : Des cadres renforcent leurs compétences

Douane numérique : Des cadres renforcent leurs compétences

Douane numérique : Des cadres renforcent leurs compétences

L’Organisation mondiale des douanes, en collaboration avec la direction générale des douanes du Burkina Faso, organise du 21 au 24 août 2017 à Ouagadougou, une formation au profit des cadres venus de la région Afrique de l’Ouest et du Centre (AOC). L’objectif est de renforcer leurs capacités et d’adapter les administrations douanières aux différentes évolutions technologiques.

L’institution douanière a fait le choix du numérique à la faveur de l’avènement des technologies de l‘information et de la communication. Pour adapter davantage les méthodes des administrations douanières à cette nouvelle donne, l’Organisation mondiale des douanes, en collaboration avec la direction générale des douanes du Burkina Faso, organise, du 21 au 24 août 2017 à Ouagadougou, un atelier de formation à l’intention de plusieurs cadres venus de la région Afrique de l’Ouest et du Centre (AOC). Ainsi, durant quatre jours, ces acteurs vont échanger sur la thématique de la problématique de la douane numérique et du commerce électronique transfrontalier. Concrètement, il s’agit, à travers cet atelier régional, de renforcer les compétences des douaniers pour une collecte efficiente et une meilleure sécurisation des recettes. En effet, la douane numérique devra permettre d’éradiquer efficacement le contournement de la réglementation, de simplifier les procédures relatives aux importations et aux exportations et d’améliorer la qualité des services offerts aux usagers. « Nous voulons inciter les administrations douanières à s’adapter davantage aux différentes évolutions dans le domaine de la technologie de sorte à ce qu’elles puissent en tirer profit », a confié l’expert formateur, Samson Bilangna, par ailleurs, administrateur technique principal à l’Organisation mondiale des douanes (OMD).

Pour ce qui est des modules dispensés lors du conclave, M. Bilangna a dit revisiter avec les participants un ensemble d’instruments et d’outils développés par l’OMD. « Nous avons par exemple la structure de communication proposée aux administrations pour une communication efficace entre les différents systèmes informatiques. Nous reviendrons également sur le guide conçu pour promouvoir l’implication du management dans la gestion des questions numériques », a-t-il résumé.

Le numérique, un mécanisme incontournable

Aux dires du directeur général des douanes du Burkina Faso, Adama Sawadogo, le numérique occupe, de nos jours, une place de choix dans le commerce international dont les règles de jeu ont été bouleversées par l’électronique. C’est pourquoi, a-t-il soutenu, les directions douanières devront prendre en compte ces changements tout en proposant des solutions innovantes et adéquates.

Cela passe d’abord, selon lui, par un partage avec les différents acteurs d’informations sur les développements récents intervenus dans le domaine du commerce électronique en lien avec le volet douanier. Le DG Sawadogo s’est réjoui du niveau d’informatisation de l’institution douanière qui, d’après lui, est en phase avec les évolutions du commerce mondial. De ce fait, il est convaincu que les administrations des douanes de la région Afrique de l’Ouest et du Centre jouent un rôle capital dans la réussite des politiques économiques des Etats.

A l’entendre, dans un monde globalisé, les services de douane ne peuvent jouer pleinement ce rôle que si elles disposent d’agents compétents et suffisamment avertis sur les questions électroniques. Au vu donc de cet enjeu majeur, il a exhorté les douaniers à faire preuve d’assiduité et de perspicacité tout au long des travaux. Pour mettre à profit cet atelier, le directeur général de l’Ecole nationale des douanes, Casimir Sawadogo a invité, lui aussi, les participants à des échanges fructueux. Mais avant, il a exprimé sa gratitude aux experts de l’OMD chargés de l’animation de la session de formation et à ceux qui ont effectué le déplacement de Ouagadougou. Le formateur Samson Bilangna, lui, a dit garder l’espoir qu’au bout de ces quatre jours les échanges déboucheront sur un document « fétiche » riche de plusieurs recommandations au profit des administrations respectives des douanes.

Joanny SOW
Franceline ZOURI
sidwaya

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of 070-461 dumps administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package 070-347 dumps currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter 70-417 dumps and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 14 You are designing a package control flow. The package moves sales order data from a SQL Azure transactional database to an on-premise reporting 70-463 dumps database. The package will run several times a day, while new sales orders are being added to the transactional database. The current design of the package

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut