Accueil / Développement / Etats généraux de la jeunesse: Plaidoyer pour la réouverture des usines fermées

Etats généraux de la jeunesse: Plaidoyer pour la réouverture des usines fermées

Etats généraux de la jeunesse: Plaidoyer pour la réouverture des usines fermées
A l’issue des travaux, les participants ont fait des recommandations et pris des engagements

Le président du Faso Roch Marc Christian Kaboré a présidé, le samedi 18 novembre 2017, la cérémonie de clôture des Etats généraux de la jeunesse (EGJ), tenus du 15 au 18 novembre à Ouagadougou. A l’issue de quatre jours de travaux, le millier de participants ont fait des recommandations. L’une des recommandations concerne la réouverture des unités industrielles fermées.

 

Les Etats généraux de la jeunesse (EGJ) ont refermé leurs portes, le samedi 18 novembre 2017, dans la capitale burkinabè. Et ce, après quatre jours de travaux. La cérémonie d’ouverture a été rehaussée par la présence du président du Faso, Roch Marc Christian Kaboré. Celui-ci a reçu le rapport général des travaux contenant les engagements et les recommandations.

Convaincus que l’entrepreneuriat est, de nos jours, la principale source d’emploi, les participants aux EGJ recommandent la multiplication de pourvoyeurs d’entreprises et la création des Petite et moyennes entreprises/Petites et moyennes industries (PME/PMI) en vue d’accompagner les jeunes promoteurs.

Le ministre en charge de la jeunesse, Smaïla Ouédraogo (devant assis) a lancé officiellement le site web du département ministériel

Le ministre en charge de la jeunesse, Smaïla Ouédraogo (devant assis) a lancé officiellement le site web du département ministériel

Ils recommandent aussi la réouverture des unités industrielles fermées, afin de booster l’employabilité des jeunes. Et de citer l’usine de transformation de textile de Koudougou, les Grands moulins du Burkina, l’usine de transformation de fruits et légume de Loumbila, etc.

Les recommandations concernent également, entre autres, la réduction du coût d’accès à la formation professionnelle dans la recherche de l’équité, l’orientation et la valorisation du Volontariat dans le sens de la fixation des jeunes dans les terroirs.

 Le Premier ministre Paul Kaba Thiéba (droite) remettant un chèque à un jeune porteur d’un projet innovant

Le Premier ministre Paul Kaba Thiéba (droite) remettant un chèque à un jeune porteur d’un projet innovant

Sans oublier la nécessité d’accorder «au moins 30% du budget national à la promotion de l’éducation et de la formation», d’augmenter le budget du ministère en charge de la jeunesse à au moins 5% du budget national. Les jeunes ont également plaidé pour la revue à la hausse des montants des fonds à eux accordés pour financer leurs projets.

Sur ce dernier point, le président du Faso Roch Marc Christian Kaboré a invité les jeunes à utiliser à bon escient, les fonds sont octroyés. Il les a surtout exhortés à rembourser les montants dont ils ont été bénéficiaires afin de pérenniser ces fonds et permettre à d’autres jeunes d’en bénéficier.

Les Etats généraux de la jeunesse (EGJ) se sont tenus du 15 au 18 novembre 2017 sous le thème: «Quelle gouvernance pour une contribution optimale de la Jeunesse au renouveau politique, économique et social du Burkina ?».

Selon les organisateurs, la tenue des EGJ s’inscrit dans «l’optique d’établir des canaux de concertation entre les jeunes, les autorités, toutes les composantes sociales et les partenaires afin de susciter et de renforcer un contrat social propice à la bonne gouvernance, au progrès et à la paix sociale».

Faso-Roch-Marc

La rencontre a réuni environ mille jeunes, venus des 45 provinces du pays et de la diaspora. La cérémonie de clôture a été marquée par le lancement du site web du ministère de la jeunesse : www.jeunesse.gov.bf qui vise, entre autres, à faire la promotion des projets et politique dudit ministère.

Par ailleurs, la cérémonie de clôture a été également marquée par la remise symbolique de chèques à dix jeunes pour le financement de leurs «projets innovants». Les montants des financements varient entre environ 600.000 F et 5 millions de F CFA.

Le ministre en charge de la Jeunesse, Smaïla Ouédraogo a aussi annoncé que pour le montant total des projets des jeunes financés dans le cadre de l’intégration entre la Côte d’Ivoire et le Burkina Faso, passe de 100 millions à 200 millions de F CFA.

Alfred KANON

ecodufaso.com / ecodafrik.com

 

 

 

ECOTV, La webtv de ecodufaso

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut