Accueil / Développement / Le prix du coton graine passe de 235 à 245 F CFA

Le prix du coton graine passe de 235 à 245 F CFA

Le prix du coton graine passe de 235 à 245 F CFA

La direction générale de la Société burkinabè des fibres textiles (SOFITEX), a tenu, le lundi 15 mai 2015, un forum-bilan de la campagne cotonnière 2016-2017 avec les producteurs de la commune rurale de Silly, province de la Sissili, dans ladite localité et annoncé la hausse du prix du kilogramme du coton graine de 235 à 245 F CFA pour la campagne 2017-2018.

 

 

SUR LE MÊME SUJET...
Après l’abandon du Coton génétiquement modifié (CGM) l’an dernier, les cotonculteurs burkinabè s’apprêtent à emblaver pour la deuxième fois le coton conventionnel. Comme à l’accoutumée, la direction générale de la Société burkinabè des fibres textiles (SOFITEX), avant chaque début de campagne fait la ronde pour échanger avec les producteurs. C’est dans cette dynamique que le directeur général de la SOFITEX, Wilfried Aimé Yaméogo, a rencontré, le lundi 15 mai dernier, les cotonculteurs de Silly dans la province de la Sissili afin de leur donner des conseils et des informations utiles. Ainsi M. Yaméogo a fait savoir aux producteurs que le prix d’achat du coton graine est passé de 235F à 245 F CFA le kilogramme. Les prix des intrants fertilisants (engrais NPK et Urée), insecticides et de la semence, eux, sont restés statiques 15 000 F CFA pour les fertilisants et 3 800 F CFA pour les insecticides).

Il a également informé les acteurs sur la nécessité de semer et de récolter tôt. Mieux, afin de motiver davantage les cotonculteurs, le directeur général de la SOFITEX a annoncé le lancement du concours de la meilleure Société coopérative simplifiée (SCOOP-PC) et du meilleur producteur ainsi que l’organisation de la 3e édition de la nuit du coton pour magnifier le mérite des producteurs. Lors du forum, le premier responsable de la SOFITEX a indiqué que dans la zone cotonnière de la société, le rendement de la campagne écoulée a connu une hausse de plus de 16%, malgré les aléas climatiques.

« C’est bon, mais ce n’est pas arrivé »

L’occasion donc pour M. Yaméogo de féliciter les producteurs et de les encourager à redoubler d’efforts dans la production du coton. « Cette campagne sera celle du coton conventionnel par excellence. La SOFITEX va apporter l’appui-conseil nécessaire aux producteurs pour relever le défi. A cœur vaillant, rien d’impossible. Et nous devons croire en nos capacités d’améliorer la rentabilité de la production cotonnière en améliorant la productivité”, a dit Wilfried Yaméogo.

A cet effet, il leur a prodigué des conseils que le président de l’Union nationale des producteurs de coton du Burkina (UNPCB), Bambou Bihoun, a appréciés et démandé à ses pairs de suivre. Si les producteurs se sont réjouis des efforts faits par l’Association interprofessionnelle du coton du Burkina (AICB) pour revoir à la hausse le prix du coton, ils ont toutefois émis le vœu de voir le prix du kilogramme du coton atteindre la barre de 250 F CFA. “L’augmentation faite est bonne, mais ce n’est pas suffisant pour nous”, a dit le producteur Jean Bénao de Silly.

Par ailleurs les producteurs ont souhaité l’enlèvement rapide du coton, et le paiement à temps de l’argent du coton. D’autres ont également demandé l’ouverture d’un magasin de stockage tampon de la semence à Silly afin de rapprocher les graines des producteurs. Ils ont aussi sollicité l’appui technique dans le traitement du coton. Sur le plan national, l’objectif de la filière coton est de parvenir à produire 800 mille tonnes de coton afin de hisser le pays à la première place en Afrique. Dans la zone SOFITEX, les acteurs se disent confiants pour réaliser leur part de production qui s’élève à 650 mille tonnes.

Wanlé Gérard
COULIBALY
sidwaya

ECOTV, La webtv de ecodufaso

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut