Accueil / International / Les Etats-Unis, nouveau leader mondial du pétrole

Les Etats-Unis, nouveau leader mondial du pétrole

Les Etats-Unis, nouveau leader mondial du pétrole

Les Etats-Unis représenteront 80 % de la croissance de la production d’or noir d’ici à 2025, prévoit l’Agence internationale de l’énergie. Jamais un seul pays producteur n’avait pris une place aussi prépondérante depuis l’Arabie saoudite dans les années 1970 et 1980.

C’est désormais incontestable : le boom du pétrole de schiste outre-Atlantique représente bel et bien une révolution pour le marché de l’énergie. Les Etats-Unis vont représenter à eux seuls 80 % de la croissance de la production mondiale de brut d’ici à 2025, estime l’Agence internationale de l’énergie dans son rapport annuel publié ce mardi. « Les USA deviennent le leader mondial incontesté du pétrole », estime Laura Cozzi, qui a piloté l’étude pour l’AIE, bras armé de l’OCDE pour l’énergie.

C’est historique. Jamais un pays producteur de brut n’avait connu à lui seul une telle montée en puissance depuis l’Arabie saoudite dans les années 1970 et 1980, si l’on se fie aux prévisions de l’AIE, qui défend les intérêts des pays consommateurs d’hydrocarbures. Cela s’explique essentiellement par le succès de l’industrie du pétrole de schiste. Quasiment inexistant il y a dix ans, le schiste représente déjà 5 % de la production mondiale. La production va doubler en moins de dix pour passer à plus de 9 % du total en 2025.

Retour sur investissement

Le pétrole conventionnel, lui, recule : la production devrait décliner de plus de 4 % sur la même période, pénalisée par la baisse des cours et les initiatives de l’Opep et de ses alliés pour limiter les exportations afin de les soutenir. Le conventionnel représentera toujours une part écrasante du total (les deux tiers environ), mais ce n’est plus lui qui tire la croissance.

Le succès du pétrole de schiste est d’autant plus étonnant qu’il se confirme malgré l’effondrement du prix du baril depuis trois ans. L’industrie pétrolière américaine a su réduire ses coûts et devenir plus souple , relève l’AIE, ce qui lui permet d’arrêter ou de reprendre rapidement l’exploitation des gisements au gré de la demande. Le retour sur investissement est beaucoup plus rapide que pour les projets classiques comme les forages en eaux profondes.

Résistance aux prix bas

« Elle s’est montrée remarquablement résistante aux prix bas », observe le rapport. Les investissements ont repris cette année dans le secteur alors que les dépenses d’exploration et de production pour le pétrole conventionnel « sont toujours en plein marasme » : 440 milliards de dollars « seulement » cette année, presque moitié moins que lors du record historique de 2014.

Malgré ce boom, les Etats-Unis sont restés jusqu’à présent un gros importateur net de pétrole. Mais plus pour longtemps, prévient l’AIE. Ils pourraient devenir exportateurs nets à la fin de la prochaine décennie, aidés par un recul de la demande domestique. Une révolution qui « modifiera de façon spectaculaire la nature et la direction des flux de pétrole autour du monde » et « bouleversera l’ordre établi au cours des dix prochaines années ».

L’Inde, nouveau moteur de la demande

D’autres tendances sont en train de redessiner la carte de la planète pétrole. Le Moyen-Orient augmente ses capacités de raffinage et sa consommation domestique, ce qui limite la croissance de ses exportations. Et l’appétit de l’Asie pour le brut reste « tenace ». Le continent asiatique représentera 35 % de la demande en 2025 contre 25 % un quart de siècle plus tôt.

La croissance de la consommation de pétrole ralentit globalement : au cours des dix prochaines années, elle devrait être deux fois moins rapide que pendant les dix dernières. L’AIE voit néanmoins « peu de signes » d’un pic de la demande. La stagnation ou le recul annoncés en Europe et aux Etats-Unis sont plus que compensés dans le reste du monde. L’Inde, en particulier, détrônerait la Chine en tant que premier moteur de la demande d’ici à 2040. Une conséquence des efforts de Pékin pour réduire la part des hydrocarbures dans le mix énergétique.

lesechos.fr

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut