Accueil / Pays / Nigeria : priorité aux réformes pour attirer les investisseurs

Nigeria : priorité aux réformes pour attirer les investisseurs

Nigeria : priorité aux réformes pour attirer les investisseurs

La toute dernière disposition permettant d’enregistrer son entreprise depuis l’étranger sans avoir à venir au Nigeria est emblématique de la forte volonté du pays d’améliorer le climat des affaires.

C’est un secret de Polichinelle. Au Nigeria, il est difficile de faire des affaires. Le pays a beau être en croissance (malgré la crise liée à la baisse du prix du baril qui impacte l’économie du pays depuis plus d’un an, NDLR), les lourdeurs administratives, la sur-réglementation ainsi que la taxation jugée excessive par le gouvernement ont de quoi décourager de nombreux investisseurs. Et comme le Nigeria cherche à générer de nouveaux revenus, la fiscalité est apparue comme le premier levier d’action pour ce faire.

Rendant encore plus vivace l’adage « si vous n’êtes pas à la table, vous êtes sur le menu ! » « Last but not least », les coûts d’implantation et d’exploitation au Nigeria sont élevés, sans compter l’insécurité avec notamment les attaques régulières du groupe Boko Haram opérant dans le nord-est du pays. Dans ce contexte, le pays est classé 169e sur 190 pays au classement 2016 Doing Business publié par la Banque mondiale. Résultat : plusieurs entreprises ayant la volonté de s’implanter ont échoué dès la première année, et parfois avant même de démarrer quoi que ce soit. Le marché du Nigeria est très concurrentiel. Les affaires s’y nouent et s’y dénouent très facilement. Il faut donc savoir que si les opportunités sont nombreuses avec ce géant africain de 180 millions d’habitants, les difficultés sont à la mesure.

Faciliter l’implantation des investisseurs étrangers

Pour mettre fin à cette dure réalité qui empêche le pays de constituer un tissu économique robuste, le gouvernement a décidé de prendre les choses en main. Ce 28 septembre, le gouvernement nigérian a pris des dispositions pour permettre aux investisseurs étrangers prévoyant d’investir de faire enregistrer leurs entreprises depuis l’étranger sans avoir à venir au Nigeria. C’est le greffier général de la Commission des affaires d’entreprise (CAC), Bello Muhmud, qui l’annonce à l’occasion d’une présentation officielle de la certification du Service de gestion de qualité (QMS) à Abuja.

“Que vous soyez aux États-Unis, au Royaume-Uni ou en Chine, vous pouvez maintenant enregistrer votre entreprise depuis le pays sans avoir à venir devant la commission ou au Nigeria”, s’est félicité Bello Muhmud. L’obtention des certificats ISO a permis de renforcer la prestation de services de la commission et de faciliter la procédure d’enregistrement des entreprises, a fait valoir le directeur de la CAC. Cette certification a permis de renforcer la croissance de l’économie en termes d’investissements nationaux comme étrangers, a-t-il estimé. Il faut savoir que le Nigeria autorise la propriété d’entreprises 100 % étrangères en dehors du secteur pétrolier et gazier, secteur où l’investissement est limité à des coentreprises ou des accords de partage de production. C’est la Commission des affaires des entreprises (CAC) qui s’occupe d’enregistrer les entreprises désireuses de toucher le vaste marché nigérian. Les États-Unis, la Chine et les Pays-Bas sont les principaux pays investisseurs au Nigeria.

Intensifier les réformes pour un meilleur climat des affaires

Cette annonce intervient alors que le gouvernement s’est lancé dans un chantier de relance économique. Au programme : libéralisation économique en faveur des partenariats public-privé et focus sur des alliances stratégiques avec les entreprises étrangères. Troisième receveur des flux d’IDE d’Afrique avec 5,12 milliards de dollars selon le Bureau national des statistiques, le Nigeria reste un pays très attractif avec une population de 180 millions d’habitants. “La seule chose, c’est que la commission vous enverra votre certificat par la poste, car nous ne faisons pas de certification en ligne jusqu’à présent”, a voulu rassurer M. Muhmud.

“C’est un encouragement pour les gens vivant en dehors du pays qui viennent pour faire des investissements directs ou des affaires au Nigeria”, a-t-il ajouté. Parmi les mesures mises en place par le gouvernement, on note les programmes “d’incitations aux IDE, notamment dans l’agriculture, l’exploitation et l’extraction minière, le pétrole, le gaz, et les secteurs d’exportation. Des incitations fiscales sont accordées aux industries jugées bénéfiques pour le développement économique du pays et intensives en main-d’œuvre (tels que l’habillement) ; et pour les entreprises gazières, des allocations facilitant les investissements en capital et la déduction des intérêts sur les prêts sont prévues.”

Autre cible pour la Commission des affaires des entreprises : le secteur informel. “Dans la base de données CAC, nous n’avons pas plus de cinq millions de sociétés enregistrées au Nigeria”, a informé Bello Muhmud. “Or dans un autre fichier, le SMEDAN, nous avons plus de 39 millions de petites et moyennes entreprises enregistrées. Ce qui signifie que certains d’entre eux ne sont pas enregistrés auprès de la commission.” Avant de conclure qu’”étant donné que notre système est maintenant simplifié, ces personnes seront maintenant encouragées à venir enregistrer leurs entreprises avec la commission.”

lepoint Afrique

ECOTV, La webtv de ecodufaso

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut