Accueil / Portraits / Portrait -Aminata SINKA : Promotrice de Linas Ideas Lorsque la volonté d’indépendance se conjugue avec leadership

Portrait -Aminata SINKA : Promotrice de Linas Ideas Lorsque la volonté d’indépendance se conjugue avec leadership

Portrait -Aminata SINKA : Promotrice de Linas Ideas  Lorsque la volonté d’indépendance se conjugue avec leadership

Elle est jeune, dynamique, pleine d’énergie et très accueillante au premier contact et surtout passionnée de ce qu’elle fait. Madame Aminata Sinka est une jeune dame entrepreneure burkinabè avec qui l’on ne s’ennuie pas des échanges tellement qu’on en apprend beaucoup en termes d’expérience. Economiste de formation, cette jeune dame très charmante d’à peu près la trentaine d’âge est passionnée de l’entreprenariat. Promotrice de l’entreprise Linas Ideas, Aminata Sinka possède une expérience en entreprise en tant qu’assistante de direction. Métier qu’elle a obtenu après sa licence en économie et gestion avant de se lancer dans l’entreprenariat.

Lancée en 2016, à écouter Mme Sinka, Linas Ideas est la réalisation d’un rêve d’enfance traduisant une forte volonté d’affirmation et d’indépendance. Cette boîte située dans le quartier de la patte d’Oie à Ouaga 2000 s’est singularisée dans la borderie numérique. L’entreprise est spécialisée dans le domaine de la personnalisation en broderie numérique du textile, la décoration intérieure personnalisée. Avec aujourd’hui quatre collaborateurs à son actif, Linas Ideas propose divers services tels la personnalisation du linge de maison, confection tenue de travail et blouse personnalisés, la layette pour bébé, les coffrets évènements (mariage ; fiançailles) ainsi que la décoration d’intérieure.

Aminata-SINKA

A la question de comprendre la spécificité de ses services Mme Sika a confié « la broderie numérique consiste à broder sur du textile à l’aide d’une machine à broder numérique des motifs en diverse formes et écrire du texte tel que les noms et différents message à l’endroit d’une personne que nous aimons ou qui nous est cher ou donner une grande visibilité à une activité en bradant le logo. Les différents types de textile de qualité utilisés sont : les serviettes, le satin, tissu en coton. » Et comme pour chercher à convaincre Mme Sinka a expliqué qu’après acquisition de cette machine particulière que l’on ne trouve pas partout, elle s’est auto formée. Sa forte capacité de création et d’innovation marque la touche personnelle à cette jeune entreprise. « J’aime beaucoup créer. L’imagination est véritablement une passion pour moi. J’adore imaginer et porter cette imagination sur du matériel » a-t-elle indiqué.

Après une année d’exercice officiel le bilan est relativement positif a expliqué la jeune patronne. « En termes de progression je m’en sors au mieux. J’arrive à créer d’avantage et mes clients sont toujours satisfaits. Le seul gros problème à mon niveau c’est comment obtenir la matière première qui est le textile. J’ai des difficultés pour obtenir les qualités qu’il faut afin de travailler dessus. Et pour ne pas être en rupture je travaille avec ce qui est disponible. Mais j’ai surtout l’espoir qu’un jour je ferai mieux encore. Jusque-là mes clients ont toujours été satisfaits. Dès que j’ai une commande je fais tout mon possible pour que le client soit satisfait du point de vu de la qualité et du temps, de proposition de choix. » Cette progression ne cache cependant pas la difficulté d’approvisionnement en textile qui freine souvent les activités de la jeune dame.

Si elle dit s’en sortir aujourd’hui grâce à ses activités Mme Sinka a une autre qualité forte appréciée, le leadership. En témoigne son association « Club Jeune Femme Leader » qu’elle a lancée. A ce sujet elle explique « C’est vraiment à l’issu des difficultés rencontrées sur le terrain qu’une femme entrepreneur peut rencontrer qui m’a amenée à lancer ce club. Il fut un moment où je me retrouve seul dans mes problèmes » explique-t-elle. « Tu ne sais pas à qui parler de tes problèmes et tu n’as personne qui peut te donner des conseils avisés. Après analyse je me suis rendue compte qu’il y a d’autres femmes qui vivent la même situation que moi. J’ai souhaité vraiment que l’on se réunisse en club afin qu’on puisse mener des actions et venir à bout de ces difficultés. »

Le club arrive tant bien que mal à tenir ses activités et inscrit depuis à son actif au titre des actions menées une formation sur le thème de la confiance en soi, comment maintenir les relations interpersonnelles, etc.

Convaincue que la femme africaine et burkinabè en particularité doit apprendre à innover et arrêter de tendre la main, Aminata Sinka trace les sillons de développement de son entreprise. Son déterminisme sa passion et surtout sa singularité dans la création à travers Linas Ideas laissent croire que ce n’est que le début. Et vivement que Linas Ideas s’inscrive dans le livre d’or des entreprises à succès.

 

Balguissa Sawadogo

Ecodufaso.com/Ecodafrik.Com

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut