Accueil / Mines & Energies / Riverstone Karma SA : Des organisations spécifiques bénéficient de projets socio-économiques

Riverstone Karma SA : Des organisations spécifiques bénéficient de projets socio-économiques

Riverstone Karma SA : Des organisations spécifiques bénéficient de projets socio-économiques

Dans la dynamique du renforcement de ses actions liées à sa RSE (Responsabilité Sociale des Entreprises), la société Endeavour Mining Riverstone Karma SA, installée à Namissiguima, province du Yatenga, région du Nord, a entrepris, depuis juillet 2017, d’accompagner des associations de femmes et de personnes vivant avec un handicap par des projets socio-économiques. Le jeudi, 9 novembre 2017, le directeur des relations communautaires de la société a, comme à ses habitudes, rendu une visite d’encouragement aux bénéficiaires et toucher du doigt le déroulement de cette initiative qui se veut un départ.

C’est donc une visite sur les actions de la société, mises en place dans le cadre de sa RSE (Responsabilité Sociale des Entreprises) en faveur des populations vulnérables des communes impactées par la mine, à savoir, Oula, Namissiguima (la plus impactée) et la commune urbaine de Ouahigouya. La visite a concerné des groupements de femmes dans la commune de Namissiguima (commune d’implantation de la mine) et une association de personnes vivant avec un handicap dans la commune de Ouahigouya.

A Namissiguima, première destination du périple conduit par le directeur des relations communautaires de Riverstone Karma SA, Jean-Paul Vancolbert, six groupements féminins exerçant dans la production arachidière qui ont été encouragés avec, en sus, de belles perspectives. Là, ce sont des femmes motivées et ravies que l’équipe de la mine a trouvées sur leur surface d’exploitation, en pleine récolte. C’est un projet de départ, dira-t-on car, selon les initiateurs, c’est la toute première expérience et la mine n’entend pas s’arrêter à cette étape. Ces organisations de femmes ont été identifiées avec l’aide du chef de la zone d’appui technique à l’agriculture de la commune, Achille Nana, qui a également assuré le suivi technique. Ces associations ont reçu de la mine des semences (80 kilogrammes par groupement), des intrants (engrais, 100 kilogrammes par groupement) et une assistance technique. Chaque groupement exploite un hectare.

Pour la porte-parole des groupements, Kadisso Ganamé, malgré des aléas relatifs à la pluviométrie, c’est un bon départ et une grande satisfaction déjà pour les centaines de femmes concernées par cette première année de projet.
« Ce qui est surtout important, ce sont les projets à venir, à savoir la formation pour transformation de l’arachide et l’acquisition de matériels pour ces femmes », a projeté le directeur des relations communautaires de Riverstone Karma SA, Jean-Paul Vancolbert.

ndeavour-Mining-Riverstone

A Nogo, à quelques encablures, l’équipe était aux côtés de 25 femmes bénéficiaires du même projet. Un accompagnement qui trouve sa source d’une histoire émouvante. En effet, ici, tout serait parti de cette dame, que nous nommons volontiers N.R, qui, un jour, s’est présentée à la mine pour demander du travail. Sous le poids des charges familiales avec ses cinq enfants, et face à un mari régulièrement absent… Une situation qui n’a pas laissé indifférent les responsables de la mine. De là, est née l’idée de faire en sorte qu’elle puisse se prendre elle-même en charge par une initiative pérenne.

« Ce qui m’avait à l’époque marqué, c’était la tristesse et le poids de la misère qu’elle vivait au quotidien sur elle. (…). Je me suis dit, qu’elle n’est certainement pas la seule à être dans la situation et pourquoi pas, ne pas octroyer à un certain nombre de femmes, des possibilités d’améliorer leur vie au quotidien. C’est sur les femmes que repose le maximum de responsabilité et elles méritent de ce fait beaucoup d’attention…. », a retracé le directeur des relations communautaires de Riverstone Karma SA. Avec l’appui du responsable du service de l’action sociale communal, Jean-Marie Rouamba, 24 autres femmes ont été identifiées pour être accompagnées, notamment à travers de la semence, de l’intrant et de l’assistance technique pour la production de l’arachide. Cinq mois après le démarrage du projet, et en cette étape de récolte, satisfaction et reconnaissance se lisent sur le visage des bénéficiaires. Et ce, malgré les caprices de dame nature qui a laissé de nombreuses poches de sécheresse dans cette partie du pays.

C’est pourquoi elles ont souhaité que, non seulement se poursuive l’initiative de la mine en leur faveur, mais qu’elle s’élargisse également vers des possibilités de transformation et des circuits de transformation. Des préoccupations qui, selon le directeur des relations communautaires, étaient déjà inscrites dans les perspectives de la société. Aussi, pour permettre aux femmes d’avoir une facilité de mobilité et sous leur demande, la mine a promis une bicyclette à chacune d’elles. « Promis, vous aurez les vélos », a affirmé Jean-Paul Vancolbert avant d’ajouter, « tant qu’on pourra, on n’hésitera pas à le faire ».

chambredesmines

ECOTV, La webtv de ecodufaso

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut