Accueil / International / Triple journée record à Wall Street

Triple journée record à Wall Street

Triple journée record à Wall Street

Le Dow Jones, le Nasdaq et l’indice S & P 500 ont inscrit simultanément un nouveau record en clôture. Wall Street profite de la diminution des tensions géopolitiques et des promesses de croissance aux Etats-Unis.

La course au record est-elle en train de repartir aux Etats-Unis. Mardi soir, les trois principaux indices américains ont inscrit un nouveau record en clôture, après avoir enregistré des petites hausses de 0,28 % pour le Dow Jones et de 0,34 % pour le Nasdaq et le S & P 500. Wall Street affiche à présent un gain compris entre 11,5 % pour le S & P 500 et 19,90 % pour le marché des valeurs technologiques. Une performance bien supérieure à celle de l’Euro Stoxx qui gagne 6,6 % (mais +21 % en dollars). Pour le Dow Jones, il s’agit de son 36ème record depuis le début de l’année, alors que le Dow Jones en a inscrit 32 et le Nasdaq 47 !

Wall Street profite depuis le début de la semaine d’une diminution de l’aversion pour le risque, poussée ces dernières semaines par les ouragans et par le conflit larvé avec la Corée du Nord. Il a aussi bénéficié des propose du secrétaire américain au Trésor, Steven Mnuchin qui a répété son ambition de mettre en place la réforme fiscale promise par Donald Trump avant la fin de l’année. La réforme sera sans doute très mesurée par rapport aux espoirs véhiculés il y a près d’un an par le président américain, mais rappelle Brian Hayes chez Morgan Stanley, « il y avait déjà un tel niveau de pessimisme sur le marché concernant le timing et l’ampleur d’une éventuelle baisse des impôts », que les investisseurs ne peuvent attendre que de bonnes nouvelles de ce point de vue.

C’est d’ailleurs ce qui explique aussi le rebond de 4,9 % en trois semaines des valeurs moyennes du Russell 2000 aux Etats-Unis, considérées comme les plus sensibles aux promesses fiscales et budgétaires de Donald Trump.

Une croissance bénéficiaire

Autre facteur positif, les dernières statistiques américaines ont plutôt réservé de bonnes surprises aux investisseurs, à l’instar de la confiance des petites entreprises (indice NFIB) ou du rapport JOLTS sur le nombre d’emplois disponibles (qui ne plaide pas en faveur de pressions inflationnistes) publiées mardi.

Frédéric Rollin chez Pictet AM fait ainsi le constat d’un « cycle économique qui repart aux Etats-Unis », avec un indice PMI bien orienté ou une confiance des consommateurs au plus haut depuis 20 ans. « La demande reste solide et il y a même une reprise notable des investissements ». Le contexte de reprise économique mondiale est aussi profitable aux Etats-Unis, poursuit-il, « le cycle économique est solide, synchronisé et sans doute durable, ce qui crée de la croissance bénéficiaire ».

Pas de surchauffe

Surtout, alors que les Etats-Unis sont en passe de connaître leur cycle de croissance le plus long depuis 100 ans (il dure depuis 98 mois), Frédéric Rollin ne constate « aucun signe de surchauffe » capable de le faire mourir. « Il n’y a pas d’inflation, les salaires augmentent doucement, ce qui permet à la Fed de maintenir sa politique accommodante ».

Autre élément moteur pour des marchés américains qui se négocient à des niveaux de valorisation élevés. Les résultats du deuxième trimestre ont été bons et les bénéfices du S & P 500 devraient encore croître de façon substantielle cette année, soutenue notamment par la forte baisse du dollar . « La résilience du marché est liée à plusieurs facteurs, en premier lieu les résultats des entreprises et les révisions qui continuent d’être fortes dans un contexte d’accélération de la croissance mondiale », explique Brian Hayes.

Reste que, malgré ses nouveaux records, Wall Street manque de souffle. Le S & P 500 ne gagne que 3 % depuis le début du semestre et semble avoir du mal à trouver un catalyseur fort capable de la propulser au-dessus des 2.500 points pour la première fois de son histoire. Car ces records continuent de s’accompagner d’un doute sur la cherté de Wall Street. La bourse américaine pâtit plutôt de sortie de capitaux depuis le début de l’année, les investisseurs préférant le Japon, l’Europe ou les émergents, où ils profitent notamment de l’appréciation du dollar.

Le dernier sondage de Bank of America Merrill Lynch montre que les gérants n’ont jamais été aussi sous-pondérés sur les actions américaines depuis 2007 (28 % en net en septembre, c’est-à-dire, la différence entre ceux qui sont sous-pondérés et ceux qui sont sur-pondérés, contre 22 % en août).

Cela se traduit d’ailleurs dans les positions des investisseurs à Wall Street, selon Morgan Stanley : les marchés sont déjà « sur la défensive, comme en témoigne la surperformance des valeurs de croissance et des méga-capitalisations aux Etats-Unis ». Signe que les investisseurs n’écartent pas le risque d’une correction à Wall Street. Il y a quelques jours, David Kostin, stratégiste de Goldman Sachs estimait que le S & P 500 pourrait retomber à 2.400 points à la fin de l’année, soit un potentiel de repli de près de 4 %, avant de repartir à l’assaut des 2.600 points avant la fin 2019.

Pierrick Fay
.lesechos.fr

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut