Accueil / Entretiens Exclusifs / Trophée International De La Qualité : Les performances d’ORABANK Burkina distinguées à Paris

Trophée International De La Qualité : Les performances d’ORABANK Burkina distinguées à Paris

Trophée International De La Qualité : Les performances d’ORABANK Burkina distinguées à Paris
SUR LE MÊME SUJET...
La banque Orabank Burkina, institution financière faisant de l’accompagnement des entreprises l’une de ses priorités, a reçu au mois de mars 2017 à Paris le trophée international de la qualité du Global Trade Leaders’ Club. C’était au cours d’une cérémonie solennelle en présence de la Conseillère Economique auprès de l’Ambassade du Burkina en France, Nathalie Sandwidi ainsi que de nombreux hommes d’affaires. Pour en savoir plus sur cette récompense, preuve de la performance de la banque, Ecodufaso.com a rendu visite au Directeur Général de l’insitution, Martial Goeh-Akue, qui malgré ses nombreuses occupations, s’est prêté aux questions, dans son bureau sise sur l’Avenue Kwamé Nkrumah. Lisez plutôt !

 

Ecodufaso.com : Orabank Burkina est heureuse bénéficiaire d’un prestigieux prix reçu dernièrement à Paris en présence d’illustres hommes d’affaires. De quoi s’agit-il exactement ?

Martial Martial Goeh-Akue

Il s’agit du prix international pour la qualité reçu à Paris récemment. C’est un prix qui récompense les efforts de la banque en matière de qualité de service. Ce prix est obtenu par cooptation et par vote de l’ensemble des entreprises membres du Global Trade Leaders Club qui regroupe à peu près 8000 entreprises de par le monde. C’est un prix prestigieux qui a été remis en présence de deux cent personnes, de tous les pays. L’on a eu l’agréable surprise à cette occasion d’avoir un représentant de l’Ambassade du Burkina Faso en France, notamment la Conseillère Economique, Nathalie Sandwidi, qui nous a remis le prix.

 

Orabank-Burkina1Qui sont les initiateurs de ce prix ?

Les donateurs sont en effet un club d’hommes d’affaires basé en Espagne et ayant une représentation à Paris et à Londres. Leur rôle consiste à favoriser les rencontres entre hommes d’affaires, ainsi que la synergie entre entreprises. Le club récompense chaque année des entreprises, des banques, des industries qui chacun dans son domaine a performé et s’est révélé sur le terrain. Cette année il y a eu deux banques qui ont été primées. Il s’agit d’Orabank Burkina et d’une banque Tunisienne.

 

Quels sont les points de mérites qui ont prévalus à cette distinction ?

Nous n’avons pas pris part aux votes par ce que nous venons d’intégrer le club. Mais selon l’indiscrétion Orabank Burkina, fait partie des banques innovantes aujourd’hui. OraGroup est un groupe panafricain qui performe sur l’ensemble de nos douze places d’implémentation. Aujourd’hui, le constat est là Orabank Burkina innove, performe, agit et contribue tous les jours au financement de l’économie et spécialement au financement des petites et moyennes entreprises du Burkina Faso. Et c’est en réalité ce qui aurait été mis en examen.

 

Concrètement qu’est-ce que cette distinction va changer dans le quotidien de la banque?

Aujourd’hui c’est beaucoup plus de responsabilité pour nous. C’est une instruction à mieux faire encore. Nous sommes sur une route qui est longue et sur laquelle Orabank progresse et même très bien. Nous avons eu une bonne année 2016 et tous nos objectifs sont atteints. Ce prix qualité que nous venons de recevoir témoigne de la volonté de la mission de la banque d’être aux côtés et financer les PME, et à être une banque citoyenne, agile et performante. Nous devons faire plus pour nos entreprises, pour nos clients, pour l’économie du Burkina Faso, afin de faire en sorte que le bien être soit la chose la mieux partagé au sein de la banque ici au Burkina.

 

Après la restructuration de l’ancienne BRS à Orabank Burkina beaucoup de choses ont été faites. Nous sommes en 2017, comment se porte la banque ?

 

Orabank Burkina se porte très bien. Nous avons tenu notre Conseil d’Administration le 13 mars à Lomé. Nos comptes ont été arrêtés par le Conseil d’Administration et par les commissaires aux comptes. C’est un motif de satisfaction pour nous. Nous avons reçu les félicitations du Conseil sur le travail qui est fait ici au Burkina Faso. Sur le périmètre Orabank je pense que c’est l’une des banques qui performe le plus, ce qui est bien. Sur tout le Groupe OraGroup sur les douze places, dans les quatre zones monétaires aujourd’hui OraGroup se réaffirme comme un groupe bancaire panafricain de premier plan au niveau du financement des entreprises africaines.

 

Un mot pour conclure notre entretien  

C’est vous remercier pour le travail que vous faites d’être toujours aux côtés des entreprises et vous dire que ce travail nous le soutenons. Dire aussi que ce prix est dédié à l’ensemble du personnel qui performe au niveau de la banque. Nous le dédions également à nos entreprises qui tous les jours sont avec nous et nous aident à performer et à grandir. Nous le dédions également au Burkina Faso tout en entier. Nous avons vraiment été très flatté de recevoir le prix des mains du représentant de l’Ambassadeur du Burkina en France par ailleurs Conseiller Economique, Nathalie Sandwidi. Ce prix est un honneur et un défi à mieux faire et aller de l’avant pour l’ensemble des entreprises burkinabè et au pays tout entier.

Merci

Entretien réalisé par BS

Balguissa Sawadogo

Ecodufaso.com/ecodafrik.com

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of 070-461 dumps administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package 070-347 dumps currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter 70-417 dumps and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 14 You are designing a package control flow. The package moves sales order data from a SQL Azure transactional database to an on-premise reporting 70-463 dumps database. The package will run several times a day, while new sales orders are being added to the transactional database. The current design of the package

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut