Accueil / Mines & Energies / Winner Industries à Bobo- Dioulasso : Des employés appellent au secours

Winner Industries à Bobo- Dioulasso : Des employés appellent au secours

Winner Industries à Bobo- Dioulasso : Des employés appellent au secours

Ceci est un message d’employés de la société Winner Industries face à la menace de fermeture qui plane sur leur unité.

Bientôt 8 mois que les employés de WINNER INDUSTRIES n’ont pas de salaire !!!

Comment en est-on arrivé là ?

Société de fabrication de piles électriques créée depuis 1972,WINNER INDUSTRIES appartient au richissime homme d’affaire burkinabè Salif OUEDRAOGO alias « Salif Déré » décédé en 2013 ( Que la terre libre du Faso lui soit légère) .

Jadis très bien gérée par une direction avec à sa tête un blanc du nom de Patrick LEDE, la société est tombée dans les mains de Madame TRAORE née OUEDRAOGO Fati , fille du propriétaire en 2001.

En sa qualité de Directrice, elle proposa à son père de nommer Madame KIMA JOSEPHINE comme Directrice Générale Adjointe afin de l’aider dans sa mission. C’est ainsi que les deux dames ont pris la Direction de la société.

Elles ont hérité du blanc une société en bonne santé. Ce dernier en avait même pris le soin de laisser une note faisant l’état des biens et dettes qu’il a laissés.
Deux ans après soit en 2003, les avantages tels que le 13ème mois, les primes de fin d’années etc. furent coupés au motif que la société vivait des difficultés. Les travailleurs ont accepté tous ces sacrifices mais la situation ne faisait que s’empirer.
Depuis 2008, de fréquents arrêts de production ont commencé pour rupture de matière première. Et ce jusqu’à ce que tout croule aujourd’hui.

La situation est devenue critique car la société n’a actuellement ni produits finis pour vendre (les clients en demandent d’ailleurs), ni matières premières pour produire, ni trésorerie. Et pire, la Direction nous dit qu’aucun client ne doit de l’argent à la société.
2016 fut le début de notre grande misère. En effet dès le mois de février on avait observé un arrêt.

Un autre arrêt en fin mars et la pression des ouvriers ont obligé la Directrice à tenir une rencontre au cours de laquelle elle a avoué ne disposer d’aucune solution et qu’elle allait convoquer le commissaire au compte afin de discuter des conditions de fermeture. Cette réunion n’avait pu être terminée car la tension était vive.
Les 30 et 31 Mai 2016, des réunions ont encore été tenues avec la DG et il y a eu des écarts de langage.

Elle a dit ceci : « Je vais fermer la société, moi j’ai à manger mais parmi vous y a des gens qui vont souffrir ». Et le DRH d’ajouter « En tous cas si tu fermes beaucoup vont mourir et leurs femmes vont les quitter ».

Nous étions déjà à un mois d’arriéré de salaire et ces propos choquants nous ont poussés à aller rencontrer le PCA à Ouagadougou. Nous lui avions demandé le départ de la DG et de la DGA et la mise en place d’une nouvelle Direction capable de remettre la société sur les rails.

Jusqu’à présent aucune solution n’a été trouvée par le PCA et ce malgré plusieurs autres rencontres avec lui à Ouaga.

Depuis la tenue du conseil d’administration en date du 19 juillet 2016, le PCA est resté silencieux et la société est « orpheline » sans Direction.
De la recherche des solutions, il nous a été dit que toutes les banques ont refusé de nous accompagner et que l’Etat à régulièrement été saisi depuis 2014 pour nous sauver, en vain.

A ceux qui se demanderont si les piles marchent, nous employés de winner disons oui pour la simple raison que tout ce que nous produisons se vend au comptant.
Aussi une usine sœur au Mali que WINNER avait créée, est cédée à un libanais qui aujourd’hui fait des merveilles. Nous avons même appris que ce dernier souhaite racheter WINNER.

Nous décrions donc par ces écrits la mauvaise gestion. Nous en avons assez de preuves qui pourriront être étalées au besoin. Par respect pour la famille nous n’allons citer certaines choses ici.

Nous les invitons à savoir séparer l’entreprise et la famille. Aussi au nom du Dieu tout puissant d’avoir pitié des centaines de personnes et leurs familles qui vivent actuellement dans la misère : Problèmes de nourriture, scolarité des enfants non payée et des bailleurs qui ont mis certains dehors.

A l’Etat nous lui demandons de travailler à sauvegarder les rares unités industrielles du Burkina en général et de Bobo Dioulasso en particulier.
Nous lançons un cri de cœur pour sauver notre unité dans la mesure du possible.

IBRAHIMA OUEDRAOGO DRAMANE KY

Délégué Général Délégué
76 16 23 73 70 60 56 96

lefaso.net

Laisser un commentaire

Votre adresse email ne sera pas publiée. Champs obligatoires marqués par *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vendor: Microsoft Exam Code: 070-410 dumps Exam Name: Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server 2012 Version: DemoDEMO

QUESTION 1 You are developing a SQL Server Integration Services (SSIS) package to implement an incremental data load strategy. The package reads data from a source system. Depending on the value in a source column, the package redirects rows to one of five 70-696 dumps different data flow paths. You need to add a data flow transformation to support the package redirection. Which data flow transformation should you use? A. Conditional Split B. pjvot C. Multicast D. Lookup Correct Answer: A

QUESTION 2 You are developing a SQL Server 070-463 dumps Integration Services (SSIS) project that contains a project Connection Manager and multiple packages. All packages in the project must connect to the same database. The server name for the database must be set by using a parameter named ParamConnection when any package in the project is executed. You need to develop this project with the least amount of development effort. What should you do? (Each answer presents a part of the solution. Choose all that apply.) A. Create a package parameter named ConnectionName in each package. B. Edit each package Connection Manager. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. C. Edit the project Connection Manager 70-410 dumps in Solution Explorer. Set the ConnectionName property to @ [$Project::ParamConnection]. D. Set the Sensitive property of the parameter to True. E. Create a project parameter named ConnectionName. F. Set the Required property of the parameter to True. Correct Answer: BEF

QUESTION 3 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least amount of 070-461 dumps administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. B. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the project. C. Enable logging to the Application Event Log in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the Application Event Log. D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10executions, view the XML file. Correct Answer: B

QUESTION 4 A SQL Server Integration Services (SSIS) 2012 package 070-347 dumps currently downloads sales data from a Windows Azure SQL Database database. To improve sales data accuracy, exchange rates must be downloaded daily from a public HTTP website instead of from a weekly flat file. The public website hosts a comma- separated values (CSV) file that contains one row per currency. You need to download the CSV file to the environment. What should you use to retrieve the document from the website? A. a Script component B. a Web Service 70-331 dumps task C. a Web Service source D. a Script task Correct Answer: D

QUESTION 5 You are preparing to install SQL Server 2012 Master Data Services (MDS). You need to ensure that the database requirements are met. What should you install? A. Microsoft SharePoint Server 2010 Standard Edition SP1 B. Microsoft SharePoint Server 2010 Enterprise 070-489 dumps Edition SP1 C. SQL Server 2012 Data Center (64-bit) x64 on the database server D. SQL Server 2012 Enterprise (64-bit) x64 on the database server Correct Answer: D

QUESTION 6 You are designing an Extract, Transform and Load (ETL) solution that loads data into dimension tables. The ETL process involves many transformation steps. You need to ensure that the design can provide: Auditing information for compliance and business user acceptance Tracking and unique identification of records for troubleshooting and error correction What should you do? A. Develop a Master 70-414 dumps Data Services (MDS) solution. B. Develop a Data Quality Services (DQS) solution. C. Create a version control repository for the ETL solution. D. Develop a custom data lineage solution. Correct Answer: D

QUESTION 7 You are designing a SQL Server Integration Services (SSIS) project that uses the Project Deployment Model. The project will contain 10 packages. All the packages must connect to the same data source anddestination. You need to define and reuse the connection 70-486 dumps managers in all the packages by using the least development effort. What should you do? A. Implement parent package variables. B. Copy and paste connection managers from one package to the others. C. Implement project connection managers. D. Implement package connection managers. Correct Answer: C

QUESTION 8 You have a secured database that contains all of the customer data for your company. You plan to use a project deployment model. You need to create a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package that connects to the database by using a dedicated username and password. 70-487 dumps The solution must ensure that the password used for the connection string is encrypted. Which two actions should you perform? (Select Two) A. Select the Sensitive check box for the catalog environment. B. Set the sensitive property of the package parameter to True. C. Modify the set_execution parameter_value stored procedure. D. Set the package protection level to EncrypSensitiveWithPassword. Correct Answer: CD

QUESTION 9 You are developing a SQL Server 1ntegration Services (SS1S) package. The package sources data from an HTML web page that lists product stock levels. You need to implement a data flow task that reads the product stock levels from the HTML web page. Which data flow sources should 70-480 dumps you use? Select Two A. Raw File source B. XML source C. Custom source component D. Flat File source E. script component Correct Answer: CE

QUESTION 10 You develop a SQL Server Integration Services (SSIS) package in a project by using the Project Deployment Model. It is regularly executed within a multi-step SQL Server Agent job. You make changes to the package that should improve performance. You need to establish if there is a trend in the durations of the next 10 successful executions of the package. You need to use the least 70-412 dumps amount of administrative effort to achieve this goal. What should you do? A. Enable logging to an XML file in the package control flow for the Onlnformation event. After 10 executions, view the XML file. B. After 10 executions, view the job history for the SQL Server Agent job. C. After 10 executions, in SQL Server Management Studio, view the Execution Performance subsection of the All Executions report for the package.D. Enable logging to an XML file in the package control flow for the OnPostExecute event. After 10 executions, view the XML file. Correct Answer: C

QUESTION 11 You are editing a SQL Server Integration Services (SSIS) package that contains a task with a sensitive property. You need to create a project parameter 70-417 dumps and configure it so that its value is encrypted when it is deployed to the SSIS catalog. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange them in the correct order.) Select and Place: Correct Answer: QUESTION 12 You are building a SQL Server Integration Services (SSIS) package to load data from all files that are automatically copied to a directory each night through an external FTP process. You need to load data from all copied files to a destination table in SQL Server. Which three steps should you perform in sequence? (To answer, move the appropriate actions from the list of actions to the answer area and arrange 70-532 dumps them in the correct order.) Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 13 You are creating a sales data warehouse. When a product exists in the product dimension, you update the product name. When a product does not exist, you insert a new record. In the current implementation, the DimProduct table must be scanned twice, once for the insert and again for the update. As a result, inserts and updates to the DimProduct table take longer than expected. You need to create a solution that uses a single 070-413 dumps command to perform an update and an insert. How should you use a MERGE T-SQL statement to accomplish this goal? (To answer, drag the appropriate answer choice from the list of options to the correct location or locations in the answer area. You may need to drag the split bar between panes or scroll to view content.)Select and Place:Correct Answer:

QUESTION 14 You are designing a package control flow. The package moves sales order data from a SQL Azure transactional database to an on-premise reporting 70-463 dumps database. The package will run several times a day, while new sales orders are being added to the transactional database. The current design of the package

control flow is shown in the answer area.
Aller en haut